Speeltuintje Hoogselaan met ‘bubbels’ geopend

Speeltuintje Hoogselaan met ‘bubbels’ geopend

Afgelopen zaterdag 27 oktober is de speeltuin aan de Hoogselaan in Bemmel onder grote belangstelling geopend door de kinderen uit de buurt. Het was een zeer geslaagde middag met veel gezelligheid.

Op initiatief van de buurtbewoners is in samenwerking met Gemeente en Wijkplatform Het Hoogste belang, de bestaande speeltuin opgeknapt en uitgebreid. Er zijn toestellen toegevoegd en er is deels kunstgras gelegd. Ondanks de slechte weersvoorspellingen was toch de zon volop vertegenwoordigd. Er was hoge opkomst van kinderen en hun ouders, opa’s en oma’s. De speeltuin werd door alle kinderen zelf geopend door op het startsein gelijktijdig grote hoeveelheden zeepbellen te blazen. Daarnaast was er limonade en voldoende lekkers aanwezig voor de kinderen. Dit mede gesponsord door een lokale supermarkt die ook aan de kleintjes denkt.

Laat de speeltuin een eerste stap zijn voor de kinderen in deze leeftijdscategorie om juist weer samen buiten te spelen. Ook voor andere leeftijdsgroepen zijn initiatieven wenselijk om de sociale contacten in de wijk te stimuleren. Jong en oud bij elkaar brengen doet de wijk weer bruisen.


Reageren is niet mogelijk.